JoukoKosonen Euroopan talous sakkaa

Voiko yle olla vallan kolmijaon ylituomari

Maailma on muuttumassa entistä moniarvoisemmaksi, mutta toisaalta jännitteet eri intressiryhmien välillä ovat kasvaneet. Olisi niin tuttua ja turvallista, että kansalaisten välillä vallitsisi keskinäinen kunnioitus ja jopa rakkaus. Tuota viime mainittua on lähes mahdotonta saavuttaa, koska asioilla ja ihmisillä on monet toisistaan eroavat puolensa.

Ylen suhteen olen tyytyväinen, jos hillittömälle oppositiomielian lietsonnalle laitetaan vastaavan päätoimittajan raamitus tai stoppi. Sananvapaus on nähtävä myös sananvastuun näkökulmasta. Luin jostain lehtiuutisesta, että Pressiklubi olisi viihdeohjelma. Mutta ylen tehtävä ei ole toimia vallan kolmijaon ylimpänä tuomarina. Jotta yle voi toimia tasapuolisessti, on sen varmistettava riittävässä määrin eri tietolähteistä uutisten paikkansa pitävyys. Ei ole hyväksyttävää, jos ylen journalistin ammattitaito ei riitä ymmärtämään erilaisten varallisuusobjektien verotuskäytäntöjä, että syyllistetään omistajia journalistin vaillinaisen ymmärryksen vuoksi. Metsäverotuksessa siirryttiin muutamia vuosia sitten vuosittaisen puhtaan tuoton sijasta ns. myyntivoittoverotukseen. Kaikki myynti on alvin alaista ja myös pääomaveron alaista tuottoa. Vakuutussäästämisessä intohimot verotuksen muuttamiseen ja ilmeisesti kiristämiseen ovat niin suuret, että vaadittaisiin ehdottomasti vuotuisen puhtaan tuoton verottamista. Varallisuusobjekteissa puhdas tuotto saadaan monissa instrumenteissa luotettavimmin vasta innstrumentin realisoinnin yhteydessä.

Yle on areena, jossa erilaiset poliittiset toimijat esittävät kantojaan. Yle ei saa alkaa politikoida. Annetaan tuo kunnia riitaisille poliitikoille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat