JoukoKosonen Euroopan talous sakkaa

Pressiklubi nimenä arveluttava

Nimenä Pressiklubi antaa kuvan, että joku klubi junailee meille seuraavaa pressaa tai pääministeriä.  Nyt tuo kuuluisa klubi haluaa päättää, mitä Ylessä puhutaan ja ketä haukutaan. Tosi mielenkiintoista on seurata tämän illan pressiklubia; mille puolelle vaakakuppi painuu.  Ruben Stillerin mieli ei kestänyt? Ajautuiko hän henkiseen vararikkoon, pelkoihin ja umpikujaan haukuttuaan esimiehiään? Onko tosiaan niin, että muutama tähtitoimittaja haluaa vaihtaa päätoimittajan ja nostaa mielikkinsä heiluttamaan punalippua ylen toimituksissa.  Koko Pressiklubi -ohjelma jouduttaneen lopettamaan sen yhteiskunnallisen merkityksen saadessa aivan liian suuren ja poliittisesti arvolatautuneen painon. Eihän yle tai paremminkin muutama  klubilainen saa demonisoida esimiehiään, porvarillisia puolueita ja nostaa mieleisiään vihervasemmistolaisia kaliffeiksi ylessä. 

A-Studion juontajat Susanne Päivärinta ja Jan Andersson arvostelivat viime viikkoina päätoimittajan linjaa rajoittaa pahennukseksi äitynyttä hallituksenvastaista rintamaa ylessä. Tähtitoimittajat katsovat itsensä niin korvaamattomiksi, että voivat kävellä esimiestensä yli vallankumouksen hengessä. Eduskunnan hallituksen kyselytunti on tosiaankin siirtymässä ylen oppositioklubin kyselytunniksi, jossa hallituksen puolesta oikeat vastaukset antoi moraalinvartija Ruben Stiller.  Vasemmistolaisesti ajattelevilta sananvapauden viiriä kantavilta avustajiltaan hän on saanut tukea ja tietenkin esimiehet sapiskaa.

Näkisin pressiklubin tulleen tiensä päähän. Ehkä ohjelma oli Rubenin ideoima, eikä sitä kannattane tekohengittää muiden toimesta. Ajattelin, ettei Ruben enää palaisi moraalinvartijan rooliin ylessä. Se näyttää olevan totta vielä tänään. Tosi mielenkiintoista politiikan penkkiurheilijalle tämä ylen tähdistön ottelu. Eivät aisan yli potkijatkaan saata muuttaa tosiasioita. Yle ei ole oikea paikka agitoida kumousta ja vääristellä totuutta. Donald Trump sanoi nykyiselle pressallemme oikein: suomalaiset ovat hienoa kansaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Oletko koskaan kuullut ironiasta tai ehkä juuri siksi ohjelma nimi on Pressiklubi:

https://www.youtube.com/watch?v=2_XZwNivqS0

Käyttäjän JoukoKosonen kuva
Jouko Kosonen

On totta, että Ohjelma on ironisuudessaan suorastaan koukuttava. Tuntuu hyvältä, kun joku uskaltaa sanoa jotain enemmän tai vähemmän falskia, poikkeavaa. Kun ohjelmassa taannoin oli joku muu vetämässä, siinä ei ollut mitään mielenkiintoista. Juuri Ruben tuo ohjelmaan sen jännitteen, huumorin. Kysymys on vain siitä, että ohjelmassa käsitellään vakavia asioita, tehdään valkoisesta mustaa ja päinvastoin.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Nimi: pressiklubi ~ lehdistöklubi ~ lehdistökerho ~ mediakerho ~ mediaklubi ~ pressikerho.

Ohjelman nimenä Pressiklubi on onnistunut.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

"Koko Pressiklubi -ohjelma jouduttaneen lopettamaan sen yhteiskunnallisen merkityksen saadessa aivan liian suuren ja poliittisesti arvolatautuneen painon."

Jouko Kosonen, eikö juuri tuosta syystä eli yhteiskunnallisen merkityksen vuoksi pressiklubi pitäisi ohjelmistossa säilyttää. Kehittää sitäkin ohjelmaa pitää, mutta miksi lopettaa, kun ohjelmassa on jotain sanomaa.

Käyttäjän JoukoKosonen kuva
Jouko Kosonen

Eihän Sanna Ukkolan vetämä viime Pressiklubi-ohjelma ollut samaa revitystä kuin Rubenilla. Voisi vaihtaa nimen, mikäli Sanna Ukkola saa toistuvasti puheenjohtajuuden. Sannalla on varmasti omia otsikoita tusinoittain ohjelmalle. Ehkä jotain infokratiaan liittyvä tms....Toki yhteiskunnallinen keskustelu on mielenkiintoista. Viime ohjelman ensimmäinen osio tisseistä oli vain itsenäisyyspäivän vastaanottoon kuuluva.

Toimituksen poiminnat