JoukoKosonen Euroopan talous sakkaa

Olisikohan aika erottaa valtio ja kirkko toisistaan?

Islamilaiset yhdyskunnat haluaisivat verotusoikeuden.  Ei kiitos! Päin vastoin valtio ja kirkko tulisi erottaa toisistaan. Tämä olisi hallituksen tavoitteiden mukaista byrokratian purkamista.

Hakiessaan tietoja henkilöiden liikkeistä ja perhesuhteista Suomessa perunkirjoitusta varten tulisi paperisota entistäkin sotkuisammaksi, jos mukaan tulisivat islamilaiset yhdyskunnat verotusoikeuksineen. Jo nyt monet luterilaiset seurakunnat ovat lopettaneet tai yhdistämässä toimiaan isompiin yksiköihin. Tietojen keruu mm. perunkirjoitusta varten on sekavaa ja hankalaa. Yksinkertaista ja paperin säästämistä olisi, jos kaikki henkilön väestörekisteritiedot asumispaikasta, perheyhteyksistä ja lapsista saisi maistraatista.

Hautapaikka-asiat voi myös hoitaa keskitetysti, ettei tarvitse haudata ev.lut. kirkkoon kuulumattomia siunatun maan ulkopuolelle. Toki voi säilyttää itsenäisiä hautausalueita, sukuhautoja, uskonnollisin tunnuksin järjestettyjä, mutta hautauksen rekisterinpito olisi keskitetty. Miksei voisi haudatkin olla keskenään sovussa, ehkä lähes kronologisessa lähtöjärjestyksessä. Kuolleet eivät riitele.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Voih, nyt mie vasta riemastuinki tälle päiväle. Siis nuin pitäs tehä. Kirkot kukin omiensa hotteissiin ja laki jo määrää yhteiskunnan järjestään hautaamisen, son vain siirretty ev-lut-kirkolle meilä Suomessa.

Kyllä Suomessa maata riittää kunnissa jakkaa vierekkäin kirkoille ja uskonnotomille hautuummaiksi, son tahosta kiini.

Kiitos hienosta plokista!

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Ehdottomasti olisi..jokainen maksaakoon omat harrastuksensa,virallinen valtio ja yhteiskunta ja sen jäsenet eli me emme voi olla velvoitettuja maksamaan senttiäkään,jonkun tai joidenkin ihmisten tai ryhmittymien mielikuvitusolentojen palvomiseen,koko asia on suorastaan mielipuolinen.
Virallisen hautaamisen,kuten myös vihkimisen tulee tapahtua valtion toimesta ja jos joku haluaa muita mielikuvituksellisia menojaan noihin lisätä,niin tehköön sen omalla kustannuksellaan.Valtiossa saa harjoittaa uskontoja,siten,kuin kukin haluaa,mutta mitään virallista asemaa niillä ei voi,eikä saa olla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jokainen maksakoon kirkolleen tarvitsemansa kirkon keksimät sakramentit.

Toimituksen poiminnat