JoukoKosonen Euroopan talous sakkaa

Pakkoliitoksia eläkeyhtiöille

Lakisääteiset velvollisuudet ovat ns. pakollisia. Ihmettelen, miksi Varma, Ilmarinen etc. eivät yhdistä TYEL-toimiaan, kun siitä koituisi n.miljardin säästö. Eläkeikää ei tarvitsisi nostaa ainakaan niin kuin oikealta laidalta on ehdotettu.  Jos sama tilanne olisi oikeasti kilpaillulla sektorilla, olisi yhtiöt fuusioitu jo ajat sitten.  Kyllä pitää olla hyvä selittäjä entisen paperimies Ahosen tapaan, joka kertoo maahan tarvittavan edelleen "kilpailusyistä" useita TYEL-eläkeyhtiöitä ja heidän palkkioiden korotuksiaan. Tarvitaan monta eläkevakuutuseuroa maksamaan yksin näiden hillittömiin sfääreihin palkkansa hivuttaneiden johtajien palkkiot, saati pitäisi kerätä eläkettä itsellekin. Jotenkin näin totesi menneinä vuosina eräs pienyrittäjä. Komppaan häntä vuosien takaa.Nauru

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Jouko,
kattos tää on vaikea juttu. Toisaalta pitäs saada hallinnoitikulut = ylisuuret palkkiot ja palkat kurii.

Toisaalta pitäs olla potkua eläkeyhtiöiden johdossa, jolla estää eläkevarantomme 150 000 miljoonaa € syöksymästä jakelupoliitikkojemme
hiekkalaatikoksi.

Sillä summalla katettaisiin muutamaksi vuodeksi tenaviemme leikkiminen poliitikkoina ja valtiomiehinä.

Mutta sitten, kuka tai mikä maksaisi eläkkeemme jatkossa ??

Jokaisen hallituksen märkä uni on päästä kiinni eläkerahastojen varantoihin. Nykyinen järjestelmä on ainakin tähän saakka estänyt sen.

Käyttäjän JoukoKosonen kuva
Jouko Kosonen

Eihän hallitus ole päässyt kiinni Enson tai UPM:n varantoihin, vaikka niihin on yhdistetty lukuisia valtionyhtiöitä. Mistä moinen pelko, epäluottamus poliitikoihin? Samanlaisia syöjiä on nyt moninkertaisesti joka yhtiössä. Tapaus Ailus sen todisti. Mutta onhan meillä vapaa lehdistö. Tapaus tuli ilmi ja aiheutti tervehdyttävän reaktion. Mutta miksi kokoomusdlaisen tekemä fuusioidea on ammuttu alas? Henkilökohtaiset edut, muutamilla kärkinimillä, saattaisivat vaarantua. Vapaamatkustuspaikkoja ei olisi kaikille.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Jouko,
Enso ja UPM ovat yksityisiä yrityksiä. Olisi vihoviimeinen katastrofi jos tenavamme pääsisivät vielä leikkimään näilläkin rahoilla.

Verorahojen pitää riittää, maksetaanhan niitä eläkkeistäkin viimeisen päälle, ja ALV:t ja kiinteistöverot ja jne.

Käyttäjän JoukoKosonen kuva
Jouko Kosonen

Suurtuotannon edut toimivat yhtälailla eläkesektorilla, joka hoidetaan tosiaankin pääosin yksityisen sektorin toimesta. Ei ole järkevää. että eläkeyhtiöt kilpailevat keskenään. Niiden toimintaa täytyy ohjata laki ja yleisesti hyväksyttävät toimintamallit.

Toimituksen poiminnat